Nieuws


In November heeft Helpende pootjes in het blad BalansKIDS gestaan met een artikel over de voorleeshond. Klik op de foto’s hieronder om de pagina’s te kunnen lezen.

Artikel BalansKIDS (2)Artikel BalansKIDS (1)


Op woensdag 24 juni hebben Helpende pootjes en Being with horses de eerste sociale vaardigheidstraining afgesloten. Het was een groot succes en we kijken ernaar uit om er een vervolg aan te geven. In het volgende schooljaar zullen we weer starten met een nieuwe groep. Er zijn nog plaatsen vrij, dus denkt u dat u kind baat zal hebben bij een ervaringsgerichte sociale vaardigheidstraining? Neem dan snel contact op!


Op zaterdag 21 maart is het de dag van de zorg. Op deze dag staat onze organisatie op de zorgbeurs in het gemeentehuis in Exloo. Samen met andere zorgondernemers wordt er een overzicht gegeven van de zorg in de gemeente Borger-Odoorn. U heeft de kans om het zorgaanbod te bekijken en persoonlijk contact te hebben met deze zorgaanbieders.

Heeft u interesse om langs te komen? Klik dan HIER voor verder informatie.

Deze zorgbeurs wordt georganiseerd door Stichting Waar een Wil is in samenwerking met de stichting Cultureel Fonds De Paasbergen Odoorn.


Er is een prachtig artikel geweest over onze leesprogramma in het Onderwijsblad van de Algemene Onderwijsbond (AOB)! Klik op de pagina’s van het artikel om het te lezen!

Artikel AOB blad 1       Artikel AOB blad 2


Helpende pootjes is op verschillende manieren in op het nieuws geweest! Over het leesprogramma zijn er verschillende artikelen verschenen en zelfs een reportage op RTV Drenthe! U kunt de links hieronder vinden:


 

Op maandag 17 november zal RTV Drenthe een item over ons leesprogramma maken. We weten nog niet of we op radio of televisie komen, dus houdt uw oren en ogen open! Ook de Krant van Midden Drenthe zal een kort stukje schrijven over het programma. Zodra we meer weten hoe en waar u de nieuwsberichten kunt vinden, laten wij u dit weten!


Helpende Pootjes heeft nu ook facebook! Like ons en blijf op de hoogte van al onze nieuwe ontwikkelingen! Daarnaast zijn er leuke foto’s te vinden van o.a. het leesprogramma.


 

Leesmaatjes

Op 20 oktober 2014 zijn we gestart met een pilot van ons Leesprogramma! De OBOMD Harm Smeenge school in Beilen zijn razendenthousiast om deze pilot te starten. De oprichter Lisanne Zandstra zal samen met haar hond Zenzi vijf kinderen uit groep 4, helpen die ieder zijn of haar eigen problemen hebben met o.a. het lezen, begrijpend lezen, concentratie en faalangst. Na een periode van 8 weken, zal er worden geëvalueerd met zowel de leerkrachten als de ouders van deze kinderen. Natuurlijk houden we u op de hoogte!