Bezoeken brengen


Helpende Pootjes heeft de ambitie om bezoeken te brengen op plaatsen door heel Nederland, waar mensen wel wat dierenliefde kunnen gebruiken. U kunt denken aan verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, speciaal onderwijs, begeleid wonen, psychiatrische instellingen en nog héél veel meer. Wij maken gebruik van vrijwilligers die net zo gepassioneerd zijn als ons en op iedere plek een lach brengen.

 

Zoals u misschien al vaak hebt gehoord, is het wetenschappelijk is bewezen dat dieren veel met mensen doen. De bloeddruk gaat omlaag, het dier vergroot ontspanning en kalmeert de persoon en motiveert de persoon bij het behalen van zijn/haar doelen. Deze vele voordelen zijn in de praktijk erg goed te gerbuiken! Voorbeelden zijn:

  • Een jonge patiënt Karel in het ziekenhuis heeft een erg moeilijke dag, met veel pijnlijke behandelingen. Door een bezoek van een van de therapiehonden, kan de Karel even zijn zorgen vergeten en weer vol goede moed zijn volgende behandelingen tegemoet gaat. Ook de ouders van Karel zijn opgevrolijkt door de grappige grollen van de therapiehond.
  • In een revalidatiecentrum komt iedere week therapiehond Max langs om te helpen bij de oefeningen van de patiënten. De patiënten vergeten even dat ze aan het revalideren zijn, maar zijn gewoon aan het spelen met de Max.
  • De hele week zijn de kinderen in de therapiegroep van psycholoog Anja, in het psyichiatrisch centrum, erg onrustig en hebben een moeilijke week. Vandaag komt de therapiehond Bobby en daar kijkt ze enorm naar uit, want tijdens en na dit bezoek, zijn de kinderen veel rustiger en beter bereikbaar.

(Deze zijn gebaseerd op waargebeurde ervaringen die Lisanne Zandstra heeft gezien in de Verenigde Staten.)

 

Ook zet Helpende Pootjes zich in om bekendheid te werven voor Animal Assited Therapy en Activities (ofwel dierondersteundende therapie en activiteiten) om op deze manier op zoveel mogelijk plaatsen te kunnen bezoeken. Helpende Pootjes wil, door zaken als hygiëne en veiligheid aan de kaak te stellen, informeren dat ook in instellingen zoals ziekenhuizen, Animal Assisted Therapy (ofwel dierondersteunende therapie) zeker kan!


Wij maken gebruik van vrijwilligers met hun eigen huisdier. Deze vrijwilligers zijn samen met hun huisdier volledig gescreend om de veiligheid de waarborgen.