Angst voor honden


Heeft u zelf angst voor honden en durft u hierdoor niet meer gezellig met uw partner een wandeling maken door het bos, omdat u bang bent om loslopende honden tegen te komen? Of misschien heeft u plannen om een eigen hond aan te schaffen, maar door uw angst kan dit niet. Angst voor (vreemde) honden kan erg belemmerend werken. Vandaar dat Helpende Pootjes u hier graag mee wil helpen en samen met u uw angst wil overwinnen!

Of:

Heeft uw kind angst voor honden en durft deze daardoor niet meer alleen over straat te fietsen uit angst om honden tegen te komen? Durft uw kind niet meer bij vriendjes en vriendinnetjes te spelen, omdat deze een hond hebben? Moet de hond bij uw buren altijd in een andere ruimte als u op bezoek komt, wanneer u met uw gezin op bezoek komt? DIt is natuurlijk maar een kleine greep op wat voor een invloed angst voor honden kan hebben bij uw kind. Bij Helpende Pootjes gaan we aan de slag met uw kind in samenwerking met de ouders of verzorgers.

Met kinderen werken we aan de hand van een werkboekje, die per les wordt aangevuld. Bij hele jonge kinderen help ik de ouders met het omgaan met de angst voor honden.

 

Na een kennismakingsgesprek maken we met elkaar een individuele plan van aanpak. We werken individueel aan uw probleem en doen het op uw eigen tempo. Op deze manier kunnen we precies aan de slag met waar u of uw kind moeite mee heeft en heeft u daar later het meeste baat bij!

 

Ga niet meer met angst de straat op en het park in en neem contact met ons op, om uw angst te overwinnen!